Bugün;  22 Eylül 2023 Cuma     Please click for ENGLISH     İLETİŞİM

 
top
 

Ürünler için grup üzerine tıklamalısınız.


Buğday ve Yem Bitkileri Kataloğu Buğday ve Yem Bitkileri Kataloğu'na ulaşmak için lütfen tıklayın.



The international organisation for the ornamental plants industry
" üyesidir "

Sıkça Sorulan Sorular

Kısa cevaplar ve öneriler

Bu bölümde ziyaretçilerimizden gelen soruları ve bu sorulara verdiğimiz cevapları bulabilirsin. Bizimle iletişime geçmeden önce aradığın konuyla ilgili bir soru-cevap olup olmadığını mutlaka kontrol et.

Soruna burada yanıt bulamazsan, bizimle iletişime geçmek için iletişim formumuzu kullanabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS) ve bu sorulara verilmiş olan cevaplar.
Sulu şartlarda …………………… buğday çeşidini ektim. Gübreleme ve ürün yetiştirme konusunda önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.
Buğdayda sağlıklı bir gübreleme yapmak için toprak tahlili sonucuna göre gübreleme yapılmalıdır. Normal şartlar altında ve genel bir tavsiye olarak, Tabana 8-10 kg/da saf P2O5 (fosfor), Üst gübre olarak ekmeklik buğdayda; 16-18 kg/da N (Saf azot), Makarnalık Buğdayda; 18-20 kg/da N (Saf azot), Kardeşlenme döneminde Yabancı ot ilacı uygulaması ile birlikte 100 g/da Zn (Docto Zn) uygulaması tavsiye edilir. Azotlu gübrenin yaklaşık 1/3 kısmı ekimde, fosfor ile beraber tabana verilmesi esastır. Azotun kalan kısmının ilkbaharda iki partide verilmesi gerekir. Birincisi kardeşlenme, ikincisi ise sapa kalkma dönemindir.
………………… buğday çeşidinizin kalitesi ile ilgili bilgilendire bilirseniz sevinirim?
Çeşit kalite tablomuzu görmek için lütfen tıklayın.
………………… buğday çeşidinizden (sulu) şartlarda dekara kaç kg tohum atmam gerekiyor?
Çeşit kalite tablomuzu görmek için lütfen tıklayın.
………………… buğday çeşidinizin çeşit özelliği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Çeşit kalite tablomuzu görmek için lütfen tıklayın.
………………… buğday çeşidiniz hangi bölgelerde ekilmektedir?
Sagittario; Güney Marmara, Trakya’nın güney kesimi ve Meriç havzası, Ege Sahil Kuşağı, Akdeniz Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu geçit (Amasya – Tokat ve Karadeniz). Esperia; İç Anadolu, İç Ege, Geçit Bölgeleri, Marmara Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi. Carisma; İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi, Geçit Bölgeleri. Zenit; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi ve Geçit Bölgeleri, Saragolla; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Geçit Bölgeleri. Svevo; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Geçit Bölgeleri, Levante; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Geçit Bölgesi, İç Ege Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi, Trakya ve Güney Marmara Bölgeleri
Yonca çeşidinizin çeşit özelliği hakkında bilgi verebilir misiniz?
Verimi yüksektir. Boy; 85-90 cm, Sapı uzun, bol yapraklı ve kardeşlenmesi yüksektir. Dipten itibaren bol yapraklıdır. Dik formda yetişme tabiatına sahip olup sap içi yarı doludur. Soğuğa ve kurağa dayanıklıdır. Hastalıklara karşı mukavemeti iyidir. Uzun ekonomik ömürlüdür. Ekonomik ömrü 5 – 6 yıldır.
Yonca çeşidinizi hangi bölgelere tavsiye ediyorsunuz?
Tüm bölgelerde rahatlıkla ekilebilir.
Yonca çeşidinizin kalitesi (Hazmolabilir Ham Protein, Ham Selüloz, Ham kül miktarı vb.) nedir?
Kuru madde % 93.0, Ham Protein % 20.4, Ham Selüloz % 28.0, Ham Yağ % 1.5, Ham Kül % 10.3, Hazmolabilir Ham Protein % 15.0, Nitrojensiz Öz Madde % 32.8, Organik Madde % 82.7
Yonca çeşidinizi dekara kaç kg atmam gerekiyor?
Mibzerle: 2-2,5 kg/da Serpme: 3-3,5 kg/da
Yonca çeşidinizden kaç biçim alabilirim?
Orta Anadolu şartlarında 5 biçim, Kayseri yonca çeşidinden 1 biçim fazla. Trakya ve Geçit Bölgelerinde 6- 7 biçim, Sahil Bölgelerinde 7-8 biçim alınabilir.
Yonca çeşidinizi ne zaman biçmeye başlamam ve ne kadar zaman arayla biçmem gerekiyor?
% 25 çiçeklenmede biçime başlanır.
Yonca çeşidinizin yetiştirme konusunda neler yapmam gerekiyor?
Ekimde dekara 16 – 20 kg saf P2O5 (fosfor), 4 kg saf azot verilmelidir. Tohum yatağı iyi hazırlanmalı ve hassas mibzer ile dekara 2 – 2,5 kg tohum kullanılmalıdır. Ekimden sonra merdane çekilerek tohum yatağı bastırılmalıdır. Tercihen yağmurlama sulama ile çıkış suyu verilmelidir.

 

« Geri Dön  |  ^ Başa Dön